Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Billy Flynn till Sverige

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
Billy Flynn ska i fortsättningen tränas av Pär Heberg på Axevalla. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

En av USA:s bästa tvååringar ifjol finns numera i Sverige. Billy Flynn har anlänt till Pär Hedbergs stall på Axevalla.

Publicerad:

– Faktum är att hästen blev såld rätt så nyligen, men då det inte kom några pengar så lastades han på flyget hit och står nu här i stallet. Givetvis känns det väldigt roligt att få en sådan här häst i träning, men nu ska vi börja med att gå igenom honom ordentligt och ge honom en månads vila. USA-importerna brukar behöva tid på sig, säger Pär Hedberg till sla.se.

Billy Flynn (e. Cantab Hall-Zeta Jones), 1.10,4*/$419 179, har tränats i USA av Staffan Lind och han ägs av Karl-Erik Bender (Stall Palema) och norrmannen Roy Holth. Totalt har han gjort 20 starter och vunnit åtta lopp. I år har det bara blivit ett andra- och ett tredjepris på nio försök.

– Han har varit lite upp och ner, men det blir som sagt en intressant häst att prova. Storleksmässigt är han ganska normal, men nog har hästen allt utstrålning, säger Hedberg till sla.se.

Åtta raka segrar

Billy Flynn kostade 120.0000 dollar som ettåring på Lexington Selected Yearling Sale. Karriären inleddes med åtta raka segrar innan han fick se sig besegrad av Pinkman i International Stallion Stake på Red Mile.

Bland vinsterna ska fyra triumfer i försök i Pennsylvania Sire Stake plus finalseger i samma löpning, värd 130.000 dollar, nämnas. Billy Flynn vann också Bluegrass Series ($78.400) och en division av Pennsylvania All Stars ($31.456) och Arden Downs ($20.000).

I år har Billy Flynn varit tvåa i ett försök i Pennsylvania Sire Stakes, trea i försök till Yonkers Trot och fyra i finalen.

Modern Zeta Jones (e. Enjoy Lavec), 1.11,0/$33.625, är bland annat är mor till Mr Chicago (e. Cantab Hall), 1.10,6ak/1.446.472 kr.

Modern Zeta Jones är i sin tur undan That Fabulous Face (e. Valley Victory), 1.12,1/$97.045, som även lämnat Enny Youngman (e. Enjoy Lavec), 1.11,1/$397.640, och Under My Thumb (e. Malabar Man), 1.12,4/$248.471.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.