Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Björn Goop kör i Belgien på fredag

Foto: MIA TÖRNBERG
Roi du Lupin ska köras av Björn Goop i Belgien på fredag. Foto: MIA TÖRNBERG

På fredagkväll ska både Björn Goop och Robert Bergh köra lopp på Belgiska travbanan i Mons.

Publicerad:

Björn Goop ska köra franske Roi du Lupin som tjänat cirka 20 miljoner kronor (2.197.945 euro). Roi du Lupin tränas och ägs av Jean Paul Marmion i Frankrike. Roi du Lupin som är tio år får inte tävla vidare i Frankrike efter detta år. Enligt Paris-Turf ska hästen till Björn Goops träning efter denna säsong.

– Det är inget bestämt ännu, men dom har frågat och funderar på att göra så, skriver Björn Goop i ett sms till Travronden.

Roi du Lupin startar i ett lopp som är en final i en Europaturné, Grand Prix de la Toussaint (€120.000) där förstapriset är 48.000 euro. Loppet avgörs över 2.300 meter med bilstart och Roi du Lupin fick spår nio. Det blir första gången som Björn Goop ska köra Roi du Lupin. Roi du Lupin har vunnit många större lopp och grupplopp. Bland annat vann hästen Grand Prix de Wallonie i Mons förra året.
En av motståndarna är svenskägde, Bertil Nordenssons Sirene de Feugeres som körs av Rik Ebbinge.

I ett annat lopp i Mons ska Björn Goop köra Jaguar Broline som han själv tränar. En annan deltagare i det loppet är stall Dencos Naglo' del Nord som tänas av Vincent Martens.

Björn Goop kör även Alpha de Vandel åt Marcus Lindgren under fredagskvällen. I det loppet möter man bland annat en duo från Anders Lindqvists stall Ambassador Ecus (körs av Jörgen Berggren) och Biche du Donjon (körs av Johanna Lindqvist).

Robert Bergh deltar i två andra lopp i Mons. Han ska köra Bandit Hornline och Vic du Noyer. Bandit Hornline möter bland annat Lutfi Kolgjinis Amour de la Rue och Anders Lindqvists duo Theoko och Safie Pont Vautier.

Startlista, Grand Prix de la Toussaint, 2.300 auto:
1. Sthieric - Franck Ouvrie
2. Ricimer - Herve Sionneau
3. Uppercut de Manche - Sebastien Ernault
4. Roxana de Barbray - Gabriele Gelormini
5. Saphir de Fille - Gerard Vergaerde
6. Roller Quick - Jean Uroz
7. Sirene de Feugeres - Rik Ebbinge
8. Solea Rivelliere - Philippe Daugeard
9. Roi du Lupin - Björn Goop
10. Onyx d'Em - Rik Depuydt
11. Team Job - Yvan Teerlinck
12. Paladin Bleu - Marc Huygens
13. Sumo Quick - Nico Dhaenens
14. Soleil du Verger - Sebastien Olivier
15. Voriane de Guez - Mickael Tourteau
16. Sierra Leone - Jean Claude Hallais

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.