Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blågula stjärnor prisade

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Greenshoe och Six Pack får varsitt pris vid årets Dan Patch Awards. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

De amerikanska travjournalisterna har röstat fram fjolårets främsta travare i USA. Två av pristagarna tränas av svenskar.

Publicerad:

I Dan Patch Awards kategori för treåriga hingstar och valacker tog Greenshoe en jordskredsseger. Han fick 123 av de sammanlagt 147 rösterna. Övriga lades på stallkamraten Gimpanzee (22) och hambovinnaren Forbidden Trade (2).

Greenshoe tränades av Marcus Melander, som nyligen utsågs till "Årets tränare" i USA, och delägs av Courant, som tilldelades priset för "Årets ägare".

Six Pack, som fick ovan nämnda utmärkelse för 2018, tog den här gången hem kategorin för äldre hingstar och valacker. Världsrekordhållaren slog Guardian Angel Ås med röstningssiffrorna 83–51.

På stosidan fick Manchego 72 röster, men det räckte inte mot Atlantas 74. Du hittar samtliga pristagare i faktarutan nedan och det fullständiga röstningsresultatet här.

Priserna delas ut i Orlando den 23 februari. Då avslöjas också vilka som blir "Årets travare" och "Årets häst" i USA.
 

FAKTA

Dan Patch Awards 2019

Hingstar och valacker
Årets tvååring: Real Cool Sam (e. Muscle Hill)
Årets treåring: Greenshoe (e. Father Patrick)
Årets äldre: Six Pack (e. Muscle Mass)

Ston
Årets tvååring: Ramona Hill (e. Muscle Hill)
Årets treåring: When Dovescry (e. Muscle Hill)
Årets äldre: Atlanta (e. Chapter Seven)
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.