Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blågult i topp på två banor

Foto: Mats Hansson/ALN
Foto: Mats Hansson/ALN

Jenny Melander och Åke Svanstedt kunde räkna in en varsin tränarseger på Harrah's Philadelphia respektive Pocono Downs under söndagen i USA. Och på Buffalo Raceway avgjordes fina försök i New York Sire Stakes.

Publicerad:

Jenny Melanders Perseverance (e. Cantab Hall) var tvåa bakom Åke Svanstedts Coogan på Harrah's Philadelphia för en vecka sedan och gjorde nu ett nytt försök på banan. George Napolitano Jr i sulkyn körde offensivt från spår sju och efter dryga 400 meter satt ekipaget i ledning. Därifrån hade Napilitano full kontroll på tillställning och över upploppet kunde Perseverance gå undan till en ohotad seger med en längd före tvåan. En solid insats av den treårige valacken på 1.12,9a/1.609 meter och förstapriset var 7.000 dollar. 

På Pocono Downs var flera svenskar i farten och det blev en blågul seger, eller snarare grön, genom Åke Svanstedt och Voxy (e. Explosive Matter). Det treårige stoet spetsade enkelt från spår två och efter jämnt och hårt tempo hela vägen var ekipaget överlägset i mål på fina 1.12,0a/1.609 meter. Förstapriset var 6.000 dollar. 

Svanstedt tog även en andraplats, med Ice Attraction (e. Muscle Hill) som blev tvåa bakom Catch All på 1.12,0/1.609 meter. 

På 800-meters banan Buffalo Raceway avgjordes två försök inom New York Sire Stakes för treåriga ston. Barn Bella kom till start som jättefavorit med elva raka segrar i bagaget, men försvann med en startgalopp i första sväng. Vann gjorde i stället Mamora Bay (e. Chapter Seven) för Sam Schillaci efter en smörresa i vinnarhålet. Segertiden 1.14,4/1.609 meter och den samlade prissumman var 58.000 dollar. 

Det andra försöket vanns av Heels on Wheels (e. Conway Hall) som höll undan knappt från spets med Jim Morril Jr i sulkyn på 1.14,5. Ron Burke tränar. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.