Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blågult på norska V75

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Peter Backlund hade åtta timmars resväg till norska Biri, men resan var knappast förgäves utan han kunde åka hem med ett stort leende på läpparna.

Publicerad:

Backlunds S.T.C.C. Faksen (e. Norheim Faksen) susade direkt till spets med lånekusken Geir Vegard Gundersen i ett V75-lopp med 40.000 norska kronor i förstapris. Duon fick sitta ifred i tät och över upploppet lättade Gundersen lite på tömmarna och valacken kunde vinna med tio meter med gott om krafter kvar.
– Matchningen för hästen har varit riktigt bra, säger norrmannen Karen Kvåle som hjälpte Backlund med utselningen på banan.

Segertiden stannade vid 1.26,6/1.609 meter.

I ett stayerlopp inom V75 fick Baritron (e. Norvelous Hanover) fin klaff. Trots 40 meters tillägg fick hästen en bra position i loppet och kunde spela ut en fin avslutning med start i sista sväng. Thomas Mjöen styrde hästen till en säker seger på 1.16,6/2.640 meter.
– Den här hästen har det varit många turer med, men det börjar bli häst av honom, säger Thomas Mjöen.

I kallblodens silverdivision gick segern till Steinfaks (e. Spikeld). Hästen har en minst sagt speciell historia. I september lurade han döden efter att ha drabbats av kolik.
– Bara att vi står här idag är ett helt äventyr, säger kusken Geir Vegard Gundersen efter loppet.

Steinfaks kom i mål på 1.24,6/2.100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.