Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bländande Propulsion hade stor uppvisning

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Propulsion vid ett tidigare tillfälle. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Propulsion är kungen av Hugo Åbergs Memorial. I sin tredje raka seger i storloppet krossade sjuåringen motståndet trots tredjespår sista 1100 meterna (!).
– Jag har hittat min drömhäst, sa Daniel Redén efter triumfen på 1.09,4a/1609 meter.

Publicerad:

Dante Boko var snabbast ut bakom bilen från sitt innerspår och svarade ut Pastore Bob i spetsstriden. Christoffer Eriksson visade tydligt att han ville köra i ledningen med Dante Boko som öppnade första 500 på 1.09,2. Ungefär då såg Örjan Kihlström ut att vilja gå framåt, men Erik Adielsson hann före med Diamanten och avancerade till dödens. 

Propulsion kördes framåt kort senare skulle därmed få tugga resten av loppet i tredjespår. Men det spelade i slutändan mindre roll...
I slutsvängen stred de sida vid sida. Dante Boko, Diamanten och Propulsion. Men det blev ingen upploppsduell - Diamanten tappade travet och Dante Boko tröttnade - och i stället stack Propulsion (e. Muscle Hill) bara undan till en smått överlägsen seger.Tiden 1.09,4a/1609 meter.
– Vi hamnade en bit bak och det blev inget riktigt tempo i inledningen. Jag förstod att Erik skulle köra fram och det gjorde han, men det blev inget tempo då heller så jag hade inget annat val än att köra fram i tredjespår. Han är så otroligt stark, sa Örjan Kihlström efter den smått otroliga prestationen.

Tränaren Daniel Redén hade nästan gett upp på sista bortre långsidan.
– Jag såg att Heavy Sound galopperade och trodde inte att Propulsion skulle vara med till slut. Allt blev fel så jag tänkte att vi tar nya tag. Men sen såg att att han fortfarande var med i slutsvängen och jag kan inte förklara hans prestation. Jag är snudd på mållös. 
– Jag har hittat min drömhäst. Först Delicious och sen Propulsion.

Propulsion belönades med en miljon kronor för segern, hans tredje raka i Hugo Åbergs vilken ingen annan häst mäktat med.

En vasst avslutande Up and Quick tog hand om andraplatsen tillsammans med Björn Goop på 1.09,7a. Fransosen blev störd på sista bortre långsidan under avancemang, men kom tillbaka strålande. 

Pastore Bob med Johan Untersteiner höll starkt till tredjeplatsen efter sin öppning och resa i andraspår hela vägen.

Dante Boko blev fyra och I skymundan gjorde Rajesh Face ett otroligt starkt lopp som femma. 
– Han blev generad i sväng och galopperade. Sedan krokade vi ihop med Up and Quick på sista bortre långsidan när Heavy Sound galopperade. Ändå gick min 08,6 sista tusen och det är bland det svettigaste jag varit med om.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.