Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blekkan tror på seger

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Järvsörappen ska ha bra chans ikväll. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Norske nestorn Jomar Blekkan gör ikväll ett av sina många besök i Östersund och ikväll har han med stallets stjärna Järvsörappen, som jagar fjärde raka segern.

Publicerad:

Norske Järvsörappen (V64-1) är en av kvällen största favoriter och med tanke på hur fin han har sett ut på sistone känns det motiverat. Ifjol var han tvåa både i svenska och norska Kriteriet och det känns som hästen utvecklat sig ännu mera och ser stabilare ut.

– Ja, så är det. Han har tagit vintern bra och varit riktigt bra vid årets segrar. Trots tilläggen tycker jag att det ska vara riktigt bra segerchans. Voltstart brukar inte vara några problem heller och vi gör inga ändringar, berättar Jomar Blekkan.

Jomar har med sig ytterligare tre hästar till Östersund. I ett försök till Norrlands Grand Prix kommer han med fyraårige Master Kemp (V64-3), som ska försöka utmana Robert Berghs storfavorit Scacco Matto.

– Allt ska vara bra med honom. Han klarade inte svängarna på Leangen senast och galopperade, men gick sedan fint efteråt. Jag tror att Östersunds bana kommer att passa honom bättre. Jag hoppas på en plats med honom.

Tredje hästen på V64 från stallet är femårige kallblodet B.B. Pettern N. (V64-4).

– Det är en löpärlig häst med fin form. Det är tufft att stå med 20 meters tillägg på kort distans, men jag hoppas att han ska vara långt framme.

Utanför V64-kupongen har Jomar Blekkan Faste Viking (V3-3, lopp 11), som kommer med tre segrar på årets sex starter.

– Det är en humörshäst som var riktigt fin vid en V75-seger hemma i Norge senast. Är han bara på rätt humör så ska han vara med i segerstriden här.

Vilken är bästa chansen ikväll?

– Järvsörappen är självklart bästa chansen, men sedan är det jämnt där bakom. Kanske Master Kemp är den näst bästa chansen, avslutar Jomar Blekkan.

FAKTA

Östersundstravet

Östersundstravet
831 48 Östersund
Tel: 063-19 95 90
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,2 m
Bredd 1640: 20,2 m
Upploppets längd: 218 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.