Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Blev nästan walk over"

Foto: Terje Andersen, Equus media
Hard Times vann Norskt Travkriterium i söndags. Foto: Terje Andersen, Equus media

I söndags kom Bergsåkersamatörens Ola Åsebös största travseger. Detta efter att hans Hard Times dominerade i Norskt Travkriterium.

Publicerad:

Ola Åsebö är Bergsåkersamatören med tio hästar på träningslistan. I söndags kom hans största seger när hans treårige Hard Times (e. Coktail Jet) plockade hem Norskt Travkriterium från ledningen.
– Ja, vad ska man säga... Självklart hoppades jag, men det ska alltid mycket till att vinna ett sådant här lopp. Från ledningen var han dock totalt överlägsen, det var nästan en walk over, säger han.

Hur ser framtiden ut för Hard Times efter segern?
– Vi kommer att kolla lite efter lämpliga årgångslopp. Jag funderar på att testa honom i Breeders Crown-semifinalen.

Hur beskriver du din verksamhet?
– Jag har bara kört på. Egentligen var planen att hyra ut gården ett tag, men det var ingen som nappade. Nu har jag fem tvååringar i stallet och ett par starthästar. Det känns mer tryggt ekonomiskt nu i och med segern och tvååringarna som kommer känns intressanta.

Förutom Hard Times har Ola Åsebö också kallblodet Brenne Brakar samt varmbloden Diamonds Lucky, New Flame och All My Dreams i stallet.
– Jag trodde en del på att Brenne Brakar skulle ha hem derbyt, men så blev det inte tyvärr...

Hard Times var premiechansad i söndagens lopp vilket innebar att han plockade hem hela 1,6 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.