Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blir det världsrekord?

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Månprinsen A.M. gör sin första start på Åby. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Månprinsen A.M. är redo för en ny långresa.

Publicerad:

Efter onsdagens säkra seger i Sven O Perssons Minne blir det närmast start på Åby i nyinstiftade Åby Stora Kallblodspris den 11 augusti. Förstapriset är 200.000 kronor och dessutom finns en kittlande bonus på ytterligare 100.000 kronor om Järvsöfaks världsrekord på 1.17,9ak slås. Bara sex hästar får plats i loppet.
– Sedan detta lopp kom på tapeten i våras har det varit ett mål att sikta mot och allt har gått enligt plan. Vinsten under onsdagen gav mig det formbesked jag ville ha och han visade på bra startsnabbhet och vann med gott om krafter kvar. Så det skall bli ett spännande lopp på ÅbyTravet, säger Gunnar Melander till Åbytravets hemsida.

Sportchefen Jon W Pedersen hjälper till:
– Riktigt kul att Sveriges bästa kallblod kommer till oss, det är dessutom jubileum för Månprinsen som gör sin 100:e start i livet! Vi har haft kontakt med Gunnar Melander sedan i våras och det är riktigt kul att Månprinsen har hittat toppformen och var imponerade fin i Östersund. Det ska bli spännande att se om det är möjligt att slå Järvsöfaks världsrekord, jag tror i alla fall att förutsättningar ska finnas med flera riktigt snabba konkurrenter. Övriga två klara för loppet är i dagsläget Lome Brage och Odd Herakles.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.