Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blir det vinst för piloten?

Foto: ALN
Victory Pilot är Timo Nurmos bidrag på V86 ikväll Foto: ALN

Timo Nurmos har tre hästar till start ikväll på Solvalla. Victory Pilot är stallets häst på V86-spelet. Den bästa chansen kommer redan i det inledande loppet.

Publicerad:

7 Victory Pilot (V86-2) är stallets chans på V86 spelet ikväll.

-Han gav sig senast från ledningen och han kan bli lite vass i spets, vilket är anledningen till att hästen vikt ned sig i den positionen vid ett par tillfällen. Hästen håller normal form och är nog bäst med en ryggresa. Att han blivit nedstruken ett spår underlättar. Med lite tur ska han kunna vara med bland de tre främsta. Hästen är allround och distansen passar bra. Han går mest troligt barfota runt om denna gång och håller hästen sig lugn ska han inte vara helt borta, säger Clas-Göran Björkroth hos Timo Nurmos.

9 Vincent Zaz (lopp 1) visade fina fartresurser i kvalet för en månad sedan.

-Han kvalade på en bra tid och vi var jättenöjda med honom. Han känns jättefin i träningen efteråt och det här är en väldigt bra häst som absolut ska ses med chans direkt i debuten, säger Clas-Göran Björkroth.

Stallet har även 4 Global Resistance (lopp 3) till start i kuskmatchen mellan Frankrike och Sverige.

-Han öppnade väldigt tufft senast och blev för het i ledningen. Hästen känns som vanligt och jag är inte orolig för något formtapp. Han är startsnabb och fick ett bra utgångsläge så det ser intressant ut. Vi fick en fransk kusk och jag vet inte hur han är att köra, men hästen borde vara med och kämpa om det. Han är allround och går från alla positioner, avslutar Clas-Göran Björkroth.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.