Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Blir inte lätt att slå i finalen"

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Treasure Kronos spurtar till seger i sitt försök i Drottning Silvias Pokal. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

En tränare som var lättad efter kvällens uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal var Jerry Riordan. Detta efter att hans Treasure Kronos vunnit sitt försök och Riordan fick därmed det besked han hade hoppats på.

Publicerad:

Treasure Kronos (e. Raja Mirchi - Glide About) vann förra året Breeders Crown-finalen för treåriga ston och visade att hon tillhörde kullens bättre hästar. Hon hade bara gjort en start i år innan kvällens försök, men slutade då oplacerad.
– Treasure Kronos var dålig i Örebro och jag vet inte vad som var med henne den dagen. Ikväll åkte skorna av och hon hade fått ett lopp i kroppen så det var en lättnad att hon vann sitt uttagningslopp, berättade Jerry Riordan på stallbacken efter försöket.
Treasure Kronos fick en resa i rygg på ledande Swiss Account medan Tunika fick jobba som etta i andraspår utan rygg.
– Får vår del blev det perfekt. Ledaren drog fram min häst och den som skulle vara svårast att slå, Tunika, fick en jobbig resa. Det löste sig helt perfekt för vår del, sade Riordan.
Nu är Treasure Kronos i final i Drottning Silvias Pokal trots att loppet kanske kommer lite tidigt på året enligt Halmstadtränaren.
– Egentligen tycker jag säsongen börjar tidigt eftersom det är en lång säsong. Nu fick vi perfekt startspår i nummer ett i finalen och Treasure Kronos kan därmed få den perfekta ryggresa hon ska ha. Då kommer hon vara med där framme och hon blir inte helt lätt att slå, säger Jerry Riordan.
Treasure Kronos mamma är Glide About som själv sprang in över två miljoner kronor som tävlingshäst. Glide About har i aveln förutom Treasure Kronos också lämnat dubbelmiljonärerna Oliver Kronos och Jacky Glide. Glide About har i M.Stewart samma mamma som Maven.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.