Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Blir spåret en fälla ikväll?

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Foto: LEIF NORBERG/ALN

Thomas Lönn skickar upp en häst till Östersund ikväll och det rör sig om favoriten i V64-3, Chenin Blanc. Stoet har varit fin på sistone och vi får senaste nytt från tränaren.

Publicerad:

Chenin Blanc, inte bara ett vackert namn på en travhäst, utan även namnet för en grön vindruvesort. Det fyraåriga stoet har varit duktig i två raka segrar och får därför axla favoritrollen i kväll i V64-3. Tränare Thomas Lönn har följande att säga om uppgiften.
- Chenin Blanc har varit fin på sistone och har tagit de täta starterna på fint sätt. Senast var det riktigt bra gjort att vinna trots startgalopp. Vi har bara kört motion med henne efter senaste starten och hästen är mjuk och smidig, så jag har ingenting att gnälla på för stunden. Det känns som att hon ska duga en bit till i nuvarande klass.


Vad hände vid galoppen senast från spår åtta i volten? 
- Hon är lite spänd av sig från början och klarade med nöd och näppe spår fyra näst senast. Senast ryckte vi skorna runt om på henne och då blev hon rullig och hoppade. Ikväll blir det boots fram för att få henne lite stabilare, men jag vågar absolut inte lova att hon går iväg. Skulle hon göra det är hon bra nog att vinna även om Wallins duo också är bra, avslutar Thomas Lönn. 
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.