Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bo W Takter hyllas med eget lopp

Foto: MIA TÖRNBERG
Bo W Takter får ett lopp uppkallat efter sig under Derbyhelgen som ska heta Bo W Takters Derbyminne. Foto: MIA TÖRNBERG

På Jägersro kommer man instifta ett nytt lopp under Derbyhelgen. Loppet ska heta Bo W Takters Derbyminne.

Publicerad:

– Det är en hyllning till en av våra stora och populära Derbyvinnare, säger Mats Ahlkvist, Jägersros sportchef, i ett pressmeddelande.

Bo W Takters Derbyminne kommer avgörs under Derbysöndagen och man kommer även inrätta ett stipendium. I pressmeddelandet berättas att stipendiet kommer delas ut till en lärling eller hästskötare knuten till Jägersro som visat fallenhet och engagemang för sitt yrke. Stipendiet är en all–inclusive vistelse i 14 dagar hos Jimmy Takter på hans träningsanläggning i New Jersey, USA. Resa, mat, boende och 14 dagar att förkovra sig tillsammans med några av världens bästa hästar är det som lockar.

– Travsporten har gett mig och hela familjen Takter så mycket att jag gärna vill ge något tillbaka till sporten och att då få stötta talangfulla ungdomar, travsportens framtid, känns väldigt angeläget, säger Jimmy Takter i pressmeddelandet.

Stipendiet kommer delas för första gången i samband med Derbyt och premiären av Bo W Takters Derbyminne söndagen den 3 september 2017.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.