Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bokslut för kulltopp

Foto: Mia Törnberg/Ronden
Readely Express vid Derbysegern på Jägersro. Foto: Mia Törnberg/Ronden

Fyraåringssjärnan Readly Express står som bekant över Breeders Crown och får välförtjänt vinteruppehåll.

Publicerad:

Readly Express (e. Ready Cash-Caddie Dream) inledde fyraåringssäsongen med ett andrapris i Ina Scots Ära och därefter har hästen vunnit sju av sju starter. Han segrade i Kriteriet som treåring och 2016 har han vunnit Svenskt Travderby samt Europaderbyt.

- Vi kollade Readly Express när han kom hem från Frankrike och hästen var hundra procent fräsch. Han är pigg och glad. Hingsten har både tävlat och betäckt och vi står över Breeders Crown. Nu ska han få en välförtjänt paus, sade tränaren Timo Nurmos när Readly Express uppmärksammades på Solvalla under onsdagskvällen.

- Hästen har varit otroligt bra. Vi är glada, stolt och nöjda, fyllde delägaren Rolf Andersson.

Readly Express har totalt gjort 17 starter (14-3-0) som tre- och fyraåring och tjänat över 7,6 miljoner kronor. Fyraåringen är avelsgodkänd med förväntat högt avelsvärde och betäckte 110 ston sitt första år i aveln.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.