Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle bäst igen

Foto: Maria Holmén
Foto: Maria Holmén

Fenomenet Bold Eagle verkar inte gå att stoppa. Under fredagen tog han karriärens 28:e seger i Championnat Européen för femåriga hästar tillsammans med Franck Nivard.

Publicerad:

Bold Eagle öppnade raskt i Grupp I-loppet och tog hand om ledningen. Den enda dramatik man kan hitta i loppet var då Franck Nivard valde att överlåta ledningen till Boléro Love och Gabriele Gelormini, för att kort senare överta tätpositionen igen. 
1.100 meter travades efter 1.13,8, men sedan gick det betydligt lugnare. Till passeringen för 1.600 meter kom de till på 1.14,9 och över upploppet satt körande Franck Nivard lugn och lät hästen sköta jobbet. Bold Eagle gick undan och vann till slut med en komfortabel längd.
Noterbart är att Sebastien Guarato inte bara tränar Bold Eagle, utan även måltvåan Boléro Love och trean Baltic Charm, körd av Eric Raffin.
– Han är outstanding i sin årskull, kanske till och med i sin generation? Det är en alldeles fantastisk häst, exceptionellt bra, sade ägare Pierre Pilarski efteråt.
Det var Ready Cash-sonens 28:e seger i 32:a starten. Totalt har hästen tjänat 2.155.300 euro i karriären. Stolt moder till Bold Eagle är Reethi Rah Jet, uppfödare är Jean Etienne Dubois.
Fyra i loppet slutade Björn Goop bakom norskfödde Nelson Nora (e. Muscles Yankee).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.