Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle hyllas från alla håll och kanter

Foto: Maria Holmén/Travronden
Bold Eagle hyllades på Vincennes, i Frankrike och världen över efter segern i Prix d'Amerique. Foto: Maria Holmén/Travronden

Bold Eagle kom, sågs och segrade på världsrekordstid i Prix d'Amérique. Och nu hyllas Ready Cash-sonen unisont i både Frankrike och Sverige.

Publicerad:

"Hästen ser kanske inte så mycket ut för världen, men inombords har han en enorm motor. För närvarande vet vi inte hur vi ska slå honom"
- Matthieu Abrivard var trea med Lionel och var inte sen med att hylla vinnaren.

"Bästa hästen vann, inget snack om saken" - Anders Lindqvist.

"Vilken grym häst. Det var en upplevelse att bara få följa loppet på plats" - Lutfi Kolgjini fick se Prix d'Amérique från sidan i år och gillade vad han såg.

"Det är en exceptionell häst som är nästan helt felfri. Det kan redan vara den bästa hästen det här århundrandet" - kuskgiganten Jean-Michel Bazire slutade tvåa med sin Belina Josselyn och var ingen dålig förlorare på presskonferensen efteråt.

"Jag lyfter på hatten för Bold Eagle, det är en stor mästare" - Timokos tränare Richard Westerink

Och även hemma i Sverige överöstes den franska stjärnan med lovord. 

"Rätt häst vann PDA. För mig är Bold Eagle överlägsen dagens motstånd. Tror dock inte han räcker mot Nuncio över kort distans i Stockholm" - TV4:s Matteus Lillieborg på twitter.

"Blir jobbigt för Bold Eagle i Elitloppet för där kan kusken inte trycka ut motståndarna och välja eget spår!! Men hästen är magnifik" - Kristian Huselius på twitter.

En del börjar redan drömma om elitloppsduellen mellan Nuncio och Bold Eagle.
"Nu längtar man till elitloppet. Bold Eagle mot Nuncio och en Delicious i full form" - förre landslagsmålvakten i handboll och hästägaren Johan Sjöstrand på twitter. 

Sjöstrand fick för övrigt svar på twitter av en viss Daniel Redén:
"Det kan du ge dig f-n på, pojkarna ska få en liten balettlektion", skrev Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.