Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle startar på lördag

Foto: MIA TÖRNBERG
Prix d'Amérique-vinnaren Bold Eagle startar på Vincennes på lördag. Foto: MIA TÖRNBERG

På lördag körs Femårskriteriet, Criterium des 5 Ans (€240.000) på Vincennes i Frankrike med bland annat Bold Eagle i startlistan.

Publicerad:

Bold Eagle har vunnit sina fyra starter efter sitt tävlingsuppehåll under våren då han arbetade som avelshingst. Senaste vinsten togs i Prix Jockey på Vincennes den 22 augusti. Det loppet vann han före Belina Josselyn (tvåa), Bolero Love (trea), Best Buissonay (sjua) och Briac Dark (diskad) som samtliga är med i lördagens lopp. Bold Eagle kommer köras av Franck Nivard.

En av konkurrenterna är årets Harper Hanovers-vinnare Bird Parker som ska köras av Jean Philippe Monclin. Bird Parker har gjort fyra starter efter triumfen på Solvalla under Elitloppshelgen med placeringarna femma, nia, tvåa och etta. Vinsten kom i senaste starten på Enghien den 17 augusti då Bird Parker vann Prix Jean-Luc Lagardere med 67.500 euro till vinnaren.

Förstapriset i Criterium des 5 Ans är 108.000 euro.

Det körs flera fina lopp på Vincennes under lördagen. Bland annat kommer Joakim Lövgren vara på plats för att köra Alfas da Vinci i Prix de Beaugency (€105.000) där förstapriset är 47.250 euro. Där möter han bland annat Valko Jenilat som tagit två raka segrar på Enghien där förstapriset varit 54.000 euro båda gångerna.

– Det är tufft motstånd, men vi får skylla oss själva när vi åker till lejonkulan och tävlar. Alfas da Vinci känns bra och trivs på Vincennes så det ska bli intressant. Hästen åker ner under torsdagen och åker hem efter loppet, säger Joakim Lövgren.

Startlistan Criterium des 5 Ans, 3.000 meter:
1. Belline d'Urzy - Matthieu Abrivard
2. Bari - Alexandre Abrivard
3. Bad Boy du Dollar - Sylvain Roger
4. Best Buissonay - Joël van Eeckhaute
5. Baltic Charm - Eric Raffin
6. Briac Dark - Franck Anne
7. Bolero Love - Gabriele Gelormini
8. Belina Josselyn - Jean Michel Bazire
9. Brillantissime - Pierre Vercruysse
10. Bird Parker - Jean Philippe Monclin
11. Bold Eagle - Franck Nivard

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.