Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle svek i finalen: "Besviken på resultatet"

Foto: Magnus Östh
Foto: Magnus Östh

Bold Eagle var chockerande bra i försöket.
I finalen var superstjärnan klart försämrad och fick nöja sig med en fjärdeplats.
– Jag kände redan från start att det inte var samma tryck i honom, säger kusken Franck Nivard.

Publicerad:

Efter en storstilad insats i försöket var planen att Bold Eagle skulle tjusa publiken med ännu en insats att minnas, men i finalen tog det stopp. Från andra par utvändigt fick Franck Nivard attackera på bortre långsidan.
– Eftersom Johan Untersteiner stötte bakifrån var jag tvungen att ge mig ut i tredjespår då, säger Franck Nivard som redan då var osäker på sin häst.
– Redan från start kände jag att det inte var samma tryck i honom som i försöket, jag trodde kanske att det skulle gå ändå, men tyvärr räckte det inte.
Hade du kunnat göra på något annat sätt?
– Nej, det kan jag inte påstå.

Tränaren Sébastien Guarato hade ingen given förklaring efteråt.
– Jag är lite besviken på resultatet. Vi trodde alla att han skulle vara bättre än vad han var, men det finns inga tydliga fel på honom alls. Det verkar inte som att han gillade två heat, det var som att han trodde att det var färdigtävlat efter det första heatet, säger han.
Däremot har han inte stängt dörren för ett nytt försök på Solvalla.
– Nej, det är möjligt att vi kan komma tillbaka och jaga revansch.
Majoritetsägaren Pierre Pilarskis agent Francois Jamier tror att dubbla heat ställde till det.
– Dels det, nu var det ju första gången han sprang två heat samma dag och samtidigt sprang han 1.08,4 i försöket, så snabbt har han aldrig sprungit tidigare. Men, är man inte med – så lär man sig ingenting och kan inte heller dra några lärdomar.

Pierre Pilarski själv var inte allt för nedslagen trots förlusten.
– Finalen är jag lite besviken på, jag hade hoppats på mer, men i det stora hela kan jag inte vara så besviken alls. Upplevelsen har varit härlig och han var formidabel i försöket!
Något publiken uppskattade.
– Vi har känt oss otroligt välkomna hela tiden och publiken hejade fram honom fint och när det inte gick lika bra i finalen buades det inte eller så, en sportslig publik. Att stå framför dem efter hans seger i försöket var ett magiskt ögonblick.
Det är också det ordet han sammanfattar hela vistelsen med.
– Publiken! Utan tvekan den starkaste minnesbilden från den här helgen.
Samtidigt gladdes han med vinnaren Timoko.
– Absolut, en fantastisk häst som vi tävlat mot många gånger. Den här gången får festnotan vara på Richard Westerink, skrattade han.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.