Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle till Åby Stora: "Känns fantastiskt bra"

Foto: Matilda Öhrman
Foto: Matilda Öhrman

Åby Stora Pris tilldrar sig intresse från fransmännen.
Bold Eagle och Bird Parker kommer till Mölndal den 11 augusti.
– Det känns fantastiskt bra, säger Åbytravets sportchef, Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Storloppet i Mölndal har haft svårt att lyfta de senaste åren och därför valde Åbytravet att ändra upplägg till årets upplaga. I stället för åtta hästar som möts i två heat över kort distans och sedan eventuellt två hästar i ett skiljeheat, så som loppet körts sedan 2005, är nu distansen 3.140 meter. Förstapriset är två miljoner kronor. 

"På rätt väg"

Sedan tidigare har Philippe Allaire aviserat intresse med Bird Parker (e. Ready Cash). Nu väntas också självaste Bold Eagle (e. Ready Cash) starta där.
– Den stora målsättningen med att göra om Åby Stora Pris var att locka de allra största namnen och nu känns det verkligen som att vi är på rätt väg. Att få ett ja från både Bold Eagle och Bird Parker känns otroligt stort och jag är väldigt stolt över att få hit två av världens bästa hästar. Att få visa upp den här duon inför ÅbyTravets publik är något jag som arrangör verkligen ser fram emot, säger Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Sulkysport har sedan tidigare skrivit om att The Showdown inte varit målet för Bold Eagle. Med dessa planer tycks ett eventuellt startande i The Showdown vara uteslutet.

 

FAKTA

Åby Stora Pris – senaste vinnarna

2017: Midnight Hour
2016: Un Med d’Heripre
2015: Support Justice
2014: Commander Crowe
2013: Sebastian K.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.