Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle till Åbytravet?

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

Flyg från Frankrike till Olympiatravet.
Det blir verklighet om kretsen till Bold Eagle tackar ja till Åbytravets inbjudan.

Publicerad:

Jon Walter Pedersen jobbar febrilt med förberedelserna inför Olympiatravet som i år går av stapeln de 29 april. Namnet på allas läppar för dagen är Bold Eagle. Kretsen kring hästen har varit tydliga med att det endast är Elitloppet man är intresserade av utanför Frankrike i år, men Åbys sportchef jobbar ändå stenhårt för att sälja in Åbys storlopp.
– Om man har en lista med önskemål är Bold Eagle den som är placerad absolut högst upp. Så enkelt är det. Jag vill därför, från Åbys sida, känna att vi gjort allt vad vi kan för att få hästen till Mölndal. Jag vill känna att vi gjort ett ärligt försök. Jag har väl egentligen inga jättestora förhoppningar att hästen ska komma, men nu har vi i alla fall gjort vad vi kunnat.
Det hela bygger på att sponsorer gått in i en satsning. Om Bold Eagle kommer till Åbytravet betalar man flyg från Frankrike.
– Jag är väldigt stolt. Jag är stolt över att bra travsport fortfarande lockar sponsorer att satsa pengar. Med Bold Eagle på plats lyfter verkligen Olympiatravet, även om det är många andra fina hästar med också såklart.
Jon Walter Pedersen lämnade inbjudan till kretsen kring hästen under onsdagen och han väntar snabbt svar.
– De skulle återkomma då samtliga ägare och Sebastien Guarato snackat ihop sig. De var hur som helst glada över inbjudan, så nu får vi ta det därifrån, säger Pedersen och avslutar.
– Jag vill bara poängtera att flyget endast blir av om Bold Eagle kommer. Han är en attraktion och då får man försöka göra det där lilla extra, precis som fotbollen gör med Zlatan och så vidare. Jag vill inget hellre än att han kommer, men det visar sig de närmaste dagarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.