Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bold Eagle vann försök till Europaderbyt

Foto: Scoopdyga.com
Bold Eagle vann försök till Europaderbyt på Vincennes under tisdagskvällen. Foto: Scoopdyga.com

Det franska monstret Bold Eagle hade inga som helst problem att vinna det uttagningslopp som kördes till Europaderbyt (€60.000) på Vincennes under tisdagskvällen. Noteras ska också att Sebastien Guarato dominerade loppet genom att lägga beslag på de tre första platserna som tränare. Se loppet i denna artikel.

Publicerad:

Endast åtta hästar kom till start i det uttagningslopp till Grand Prix de 'U.E.T., Europaderbyt, som kördes på Vincennes. Bold Eagle (e. Ready Cash – Reethi Rah Jet) hade nummer nio och var enda hästen som startade från bakspår. Efter cirka 700 meter kunde Franck Nivard köra till ledningen med Bold Eagle.
Första 1.100 meterna travade han på 1.13,0, sedan ökades tempot till 1.12,0 första 1.600 meterna. Över upploppet gled Bold Eagle undan till lätt seger på 1.11,7a/2.100 meter och såg på det närmast okörd ut.
Tränare till Bold Eagle är Sebastien Guarato som även tränar tvåan i mål Billie de Montfort (e. Jasmin de Flore). Hon kördes av Eric Raffin och som släppte spets till Bold Eagle efter cirka 700 meter och var två tiondelar efter vinnaren i mål.
Tredjeplatsen gick till Bocage d'Ortige (e. Mirage du Goutier), som också tränas av Sebastien Guarato, efter en löpning som fjärdehäst på innerspår medan Black d'Avril slutade på fjärdeplats efter en löpning i tredje inner.
Förstapriset i loppet var 30.000 euro och totalt har Bold Eagle tjänat 660.800 euro. Den fyraåriga hingsten har vunnit i 16 av 19 starter.

Se loppet här: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GOsR3PntvW4" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.