Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Bör duga väldigt långt"

Foto: Maria Holmén/Travronden
French Laundry (till höger) har höjt sig ytterligare ett snäpp sedan han blev valack. Foto: Maria Holmén/Travronden

Stefan Melanders amerikanska nyförvärv Dice Man gör årsdebut på Färjestad under långfredagen. Stallet har också French Laundry till start – en häst som tänt till sedan han blev valack.

Publicerad:

Dice Man (e. S.J.'s Caviar) avslutade USA-äventyret med två raka segrar. Numera återfinns hästen på Stefan Melanders gård utanför Enköping och under långfredagen är det dags för sverigedebut. Detta med Marcus Schön i sulkyn och ekipaget ser ut att få många spelare förtroende inom V75.
– Han är knappast något träningslejon, men han är väldigt fin i travet och han är fin att köra. Med tanke på hur loppet ser och att han är rätt så vass ut bakom bilen tycker jag att han bör duga väldigt långt. Han kan behöva ett lopp i kroppen, men jag har känslan att han är en sådan häst som tar i det lilla extra när det väl gäller. Vi siktar på att köra med skor och med öppet huvudlag, säger Marcus Schön.

Stallet har också French Laundry (e. Muscles Yankee) till start inom V75-spelet. I den avslutande avdelningen, tillika Prins Carl Philips Jubileumspokal med 250.000 kronor i förstapris, går han ut från spår sju bakom bilen. French Laundry ställs mot bra motstånd, men har höjt sig sedan han blev valack.
– Han fick tyvärr ett tråkigt läge, men Stefan var jättenöjd med den senaste prestationen när han gick med öppet huvudlag och enbart barfota fram. Nu är tanken att han ska gå med både helstängt och barfota runt om, men det är svårt att säga hur långt det räcker på förhand. Han kommer dock stå för en riktigt bra prestation och han fungerar mycket bättre och springer mycket rakare sedan han blev valack.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.