Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Borde vara toppchans"

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Moneypenny Face startar på hemmabanan Åmål under söndagen. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Idag arrangerar Åmålstravet V64-tävlingar där loppen avgörs i högervarv. Hemmatränaren John Ö Jensen har Moneypenny Face till start som han tycker känns som en duracell-kanin i jobben.

Publicerad:

Moneypenny Face vann sitt senaste lopp på 800-metersbanan Arvika.
– Hon var jättebra då och har så även varit i två starter före det. Däremot fick hon en infektion efter senaste loppet och det är därför hon inte startat på ett tag, säger John Ö Jensen.
– Jag körde ett lättare jobb med henne i fredags och ett tuffare jobb i måndags och hon är som en duracell-kanin. Formen är bra, läget och distansen likaså.
Tror du att det passar henne bra att tävla i högervarv?
– Hon har gått massa jobb på Åmålstravet så den banan kan hon utan och innan. Sedan vet man aldrig om högervarv passar i tävling, men det tror jag. Hon drar höger bak lite och det borde vara en fördel att springa i högervarv. Är hon bara frisk så brukar hon alltid göra sitt bästa och för en gång skull har hon fått bra startspår.
Vad tror du om segerchanserna?
– Är allt bara som det borde vara med henne ska det vara toppchans, säger John Ö Jensen som meddelar att det blir barfota fram och öppet huvudlag som tidigare.
 

FAKTA

Åmåls Travbana

Åmåls Travbana
Box 67
662 22 Åmål
0532-16640
Hemsida

Banan:
Längd: 800 m
Bredd 2140: 20,5 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 105 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.