Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Borgås petas från Axevalla

Foto: MARIA HOLMÉN
Göran Borgås kan ha refererat sitt sista lopp på Axevalla. Foto: MARIA HOLMÉN

I slutet av januari refererade Bengt Larwik sitt sista lopp på Jägersro. Nu ser Axevallas man genom åren, Göran Borgås, ut att ha gjort samma sak.

Publicerad:

Hösten 1991 började Göran Borgås att referera lopp på Axevalla. Nu, 23 år senare, ser sagan ut att ha gått mot sitt slut.
– Det är Axevallas beslut helt och hållet. Jag hade gärna varit kvar, men Axevalla tyckte inte att de hade råd med mig, säger Göran Borgås som är överraskad av beslutet.
– Ja, det måste jag säga. Jag hade inte förväntat mig det här, men har samtidigt ingen aning om hur deras situation ser ut. Självklart är det tråkigt, men alla historier har någon form av slut.

Likt alla andra travbanor i landet har Axevalla tvingats att spara in pengar. Göran Borgås post var en av dessa delar.
– För att få ihop besparningspaketet är detta en liten del i allt. Det har inte med missnöje att göra på något sätt, absolut inte. Borgås är en stor idol för mig. Sedan var han väldigt sällan här redan förra året då han haft andra uppdrag samtidigt. Vi har tur som har Lars Ågren i huset, som jag tror refererade 80 procent av loppen ifjol, så det är ingen stor grej egentligen även om det är ledsamt så klart. Däremot har vi inte stängt några dörrar för 2015, säger Axevallas travbanechef Benny Ternemar.

Helt slut på refererandet för Göran Borgås åt Axevallas räkning i år är det kanske ändå inte.
– Benny ville att jag skulle referera uttagningsloppen till Stochampionatet och även Trippeltravet, men jag vet inte. Jag har alltid känt mig mer som Axevallas man än åt TV4 och nu när jag inte kommer vara där i vardagen, varför ska jag då vara där på festen? Vi får väl se hur det blir, det är absolut inget som är bestämt i alla fall, säger Göran Borgås.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.