Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Borta från SM – karriären kan vara över

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
El mago Pellini är skadad och karriären kan vara över. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Lutfi Kolgjinis sexfaldige miljonär kommer att strykas ur Monté-SM-loppet (V75-2) på Åbytravet nu på lördag på grund av en misstänkt gaffelbandsskada.

Publicerad:

Det här skriver trav365 om på sin hemsida. Tränaren Lutfi Kolgjini är förstås besviken, men har varit med länge i branschen och vet hur snabbt det kan vända.
– Det är givetvis väldigt tråkigt. El Mago Pellini gick ett fantastiskt lopp i monté på Vincennes och vi hade detta i sikte (SM på lördag). Det är hästar och levande varelser och ibland händer sådana här saker. Vi måste göra det bästa för hästen. Han är avelshingst och kommer betäcka fler ston, säger Lutfi till trav365.

Det var efter en träningsjobb under gårdagen som hästen råkade ut för skadan.
– Han svullnade upp i ett bakben och det rör sig troligen om en gaffelbandsskada. Vi vet inte exakt, utan hästen kommer att kollas upp igen om 14 dagar. En gaffelbandsskada i ett bakben är allvarligt och då är karriären förmodligen över. Men det får ägarna i sådana fall bestämma, säger ”Ludde” vidare till trav365.

Åttaårige El Mago Pellini (e. Chocolatier) har sammanlagt ordnat 14 vinster och tjänat 6.541.901 kronor. Största segern kom i Norrbottens Stora Pris 2015, men hästen har bland annat också vunnit Kungapokalen och Prix Etain Royal i Seinäjoki.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.