Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Bra chanser för alla"

Foto: HANOLD/ALN
Jimmy Jonsson om dagens chanser. Foto: HANOLD/ALN

Øystein Tjomslands stall har tre hästar till start i dagens V4 på Hagmyren: Tyri Balder, Patsi och Kringelandtellus. Formen är bra för alla och stallet har goda förhoppningar.

Publicerad:

Norska sexåringen Tyri Balder har gått bra i Norge. På svensk mark har han ännu inte lyckats. I senaste starten bli det galopp och i loppet innan slutade han tvåa. I dag är han favorit i V4-1 med andraspår.

Tyri Balder (V4-1)
– Han var riktigt bra i årsdebuten i Östersund när han kom tvåa. Ulf Ohlsson tog på sig galoppen i senaste starten efter otydlighet i en flytt i sidled. Det känns bra med hästen, än har han inte fått till det i Sverige men, han är på G. Vi gör inga ändringar och han har mycket goda chanser. Det kan absolut bli vinst, säger Jimmy Jonsson, hos Øystein Tjomsland.
 
I kallblodsloppet i V4-3 har Tjomsland två hästar – femåriga stoet Patsi och tolvåriga hingsten Kringelandtellus. Patsi har sjättespår och Kringelandtellus niondespår. Här är vinstchansen lika stor för båda, menar Jonsson. 
 
Patsi (V4-3)
– Hon satt med allt kvar senast och gjorde ett bra jobb mot de hingstar och valacker som var med. Vi har goda förhoppningar på henne och allt känns bra. Vi gör inga ändringar, det blir barfota runt om som senast. Hon är en av många som kan vinna, säger Jimmy Jonsson.
 
Kringelandtellus (V4-3)
– Han prövade monté senast och den starten glömmer vi. Han är ingen montéhäst. Han har okej form och det finns inget att klaga på. Vi går i dag med barfota runt om. Både han och Patsi känns bra och båda kan vinna, det är jämt skägg dem emellan. Jag har positiva känslor för båda, säger Jimmy Jonsson.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.