Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Bra statistik över distansen"

Foto: HANOLD/ALN
Mattias Melander åker ner med två hästar till Axevalla. Foto: HANOLD/ALN

Stall Stefan Melander/Catarina Lundström har två hästar till start denna lördagseftermiddag. Disco A.E. och Super Otto är buden i en öppen V75-omgång.

Publicerad:
Hur har resan gått till att börja med?
– Den har gått utmärkt. Vi är snart framme och hästarna har skött sig på bra sätt. Disco A.E. är lite speciell att resa med, men han har stor plats i bussen så det har inte varit några som helst problem, säger Mattias Melander.
 
Om vi börjar med just Disco A.E. Fin form på den fronten.
– Absolut, han har varit duktig. Den här gången är spåret en bit ut bakom vingen, men hästen är inte så tokig. Löser det sig under vägen så tror jag inte han gör bort sig. Någon het kandidat kanske han inte är, men trea-fyra är inte otänkbart. Barfota fram blir det den här gången, men det är bara ett marginellt minus.
 
Mer intressant för V75-spelarna kanske Super Otto är?
– Det är min passhäst och han är helläcker. Hästen känns jättebra för dagen och har bra statistik över distansen. Kenneth tycker verkligen om honom och kör hästen på bra sätt. Spåret behöver inte vara så tokigt i och med att han är så speedig. Det gäller bara att det blir lite körning i täten.
 
Vad tror vi om chansen?
– Det är väl en typisk outsider och det var vaket att lyfta upp honom i rankingen. Han är inte borta alltså. Det blir likadan balans som tidigare, barfota fram. Det är så Super Otto fungerar bäst, avslutar Melander.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.