Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Brand i hage hos Olsson

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

I Sverige råder riktigt allvarlig torka. Hos Dan-Åke Olsson i Ljungbyholm var det ytterst nära en smärre katastrof under måndagen.

Publicerad:

Kalmaramatören Dan-Åke Olsson var med om en otäck händelse under måndagen. Som kunde ha slutat i katastrof.
– Jag hade fixat i ordning en ny hage till hästarna hemma på gården och när jag släppte ut dom blev de väldigt glada och galopperade runt. Jag var nöjd och gick in i bostaden, efter någon halvtimme kom grannen springande och skrek att det brann ute i hagen. Vi kunde släcka elden på cirka två gånger två meter och det gick trots allt bra, men hade inte grannen upptäckt elden så hade det kunnat bli en riktig katastrof. Hagen ligger dessutom nära ett skogsområde, så usch. Jag vill inte tänka tanken på vad som kunnat hända, säger Olsson.

Hur hade elden uppstått?
– Det måste ha kommit från gnistor från skorna när hästarna galopperade runt och slog ihop hovarna. Jag har aldrig varit med om något liknande. Till helgen åker jag bort för att köra Amatör-VM i Belgien och kanske måste jag plocka av skorna på alla hästarna under tiden jag är borta, fortsätter Kalmaramatören.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.