Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bucklan till Osterling

Foto: HANOLD/ALN
Susanne H Osterling visade återigen att hon tillhör de absolut bästa kvinnliga kuskarna i Sverige. Foto: HANOLD/ALN

Susanne H Osterling har blivit något av en specialist på Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias Lopp och vann idag loppet för tredje gången och lag beslag på vandringspriset för alltid.

Publicerad:

Segervapnet för Susanne H Osterling var Robert Berghs Digital Control, som från innerspår lade beslag på ledningen. Första varvet gick fort, 1.12,6, men det såg aldrig ut som att Super Photo Kosmos-sonen var i fara. Över upploppet stack duon undan till en mycket enkel seger.

– Jag är nästan lite skakis, det var otroligt skönt. Robert hade sagt att jag fick köra i ledningen om jag ville eller släppa om jag ville, men det hade nog inte spelat någon roll idag, med tanke på hur fin han var, sade Susanne H Osterling i vinnarcirkeln.

Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias Lopp har körts sedan 1993 och Susanne H Osterling är den andra att vinna loppet tre gånger. Hon vann även med Smash Express 2009 och Giddson 2010. Först att vinna loppet tre gånger var Charlotta B Svensson som vann loppet 2001, 2005 och 2006.

– Jag brukar vara dålig att ta hand om saker och ting, men det här priset ska jag verkligen ta hand om, fortsatte Susanne.

Segertiden blev 1.13,1a/2.140 och förstapriset var 100.000 kronor. Tvåa i loppet blev Pernilla T Johansson som körde Eternity Of Joy, som var reservhäst åt den strukna Photoboy och räknas därför inte in i totoresultatet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.