Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bud i avslutningen

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Morten Waages hästar drar alltid till sig spelarnas ögon när de är i startlistan. Under lunchen startar Solvallaamatören Tiguan (V65-6) som gör andra starten i nya regin.

Publicerad:
Senast slutade hästen trea efter närmare åtta månaders uppehåll. Motståndet var inte det tuffaste, men intrycket var klart godkänt, sett från sidan.
– Björn sade efteråt att det fanns lite sparat och han var nöjd. Vi hade tränat tungt inför den starten och normalt ska han gå framåt på bra sätt. Sedan kan han behöva ytterligare något lopp i kroppen, men det återstår att se.
 
Den här gången är det spårtrappa och hästen har fått spår sju bakom bilen. Nöjd med förutsättningarna?
– Motståndet känns lämpligt, men eftersom han har en del pengar på sig har läget blivit tråkigt. Han är inte lika rapp från början när det handlar om auto och därför riskerar han bli hängandes. Förhoppningsvis löser däremot Örjan det där, han brukar göra det.
 
Vad har du för tankar kring hästen i dag?
– Jag vill se att han svarar för en bra insats. Han ska räknas i främre träffen, men vinna begär jag inte att han gör. Vi anmäler barfota fram, vilket bör vara en fördel för hästen, säger Morten Waage och avslutar.
– Banan ser jättefin ut och även om det är blandat grått och blått på himmelen så hoppas jag på uppehåll.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.