Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Buer: "Förändring hög prioritet för Italien"

Foto: MONTAGE
Foto: MONTAGE

Efter UET-mötet väljer DNT att lägga tanken på avstängning i norska inbjudningslopp för en kvartett italienska kuskar, på is.

Publicerad:

Efter Lotterian Consolation gick Det Norske Travselskapets generalsekreterare Svein Morten Buer ut till hård attack mot fyra av loppets kuskar, för sättet de använde körspöet under loppets sista del.

– DNT värderar starkt att stänga av de fyra första kuskarna i Lotterian Consolation från norska inbjudningslopp i ett års tid. Det är för stygga drivningar som inte hör hemma på någon plats oavsett vilket reglemente landet har, sade Buer till Trav og Galopp-nytt.

Det hela diskuterades på UET-mötet i Berlin i torsdags, och Italiens representant Luigi Ricci, som arbetar på det italienska Lantbruksdepartementet, var själv införstådd med allvaret i situationen.

– Det finns en stor enighet i att de drivningarna som vi såg i Lotterian Consolation, men även i en rad andra lopp i Italien, inte är acceptabla. Det upplever jag även att Luigi Ricci känner. Han skulle återkomma med ett slags åtgärdspaket, både när det kommer till tävlings- och dopingreglementet. Det kommer inom en dryg vecka, som jag förstod det, säger Buer och fortsätter.

– Sedan skulle det också börja gälla, inom relativt snar framtid. Regeländringar brukar kunna ta tid, men enligt Luigi Ricci var det av hög prioritet.

I avvaktan på åtgärdspaketet, väljer också DNT att lägga tankarna om avstängning för de fyra kuskarna i inbjudningslopp, på is.

– Vi väljer att avvakta. Oslo Grand Prix körs inte förrän i mitten av juni, så vi har den tiden att se vart åt detta bär. Om den här debatten leder till förbättring, då är det jättebra. Och i respekt för deras vilja att förändra, så väljer vi att vänta in vad de har att komma med i form av åtgärder, innan vi tar något beslut, säger Buer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.