Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bugsy Malone bara bäst

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Under tisdagen avgjordes Prix des Hetres i Cabourg på den 1.275 meter långa banan.
Segrade gjorde en femårig segermaskin tränad av Philippe Allaire.

Publicerad:

2.850 meter i högervarv var förutsättningarna i Prix des Hetres. Philippe Allaire selade ut Ready Cash-avkommorna Bugsy Malone och Bird Parker, vilka också kom att vara i en klass för sig.
Bugsy Malone stod på start, men det 25 meter stora försprånget till de värsta konkurrenterna kom snabbt att utökas till närmare 40 meter. Körande Youann Lebourgeois drog på i bra tempo och det var inte förrän in mot sista sväng som Bird Parker och nittiotalisten Jean-Philippe Monclin tog upp jakten.
I någon farlig närhet kom de däremot aldrig, utan Bugsy Malone gick undan på lätta ben och segrade med en dryg längd på 1.13,3/2.850 meter. Bird Parker kom i mål på 1.12,8/2.875 meter.
Segern var Bugsy Malones elfte i karriärens 19:e start och i och med de 31.500 euro som förstaplatsen var värd gick Bugsy Malone över 300.000 euro intjänat.
Philippe Allaire kunde även räkna in 17.500 euro för Bird Parkers andraplats. Trea slutade Jean-Michel Bazires järnlady Belina Josselyn (e. Love You).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.