Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Burman-seger trots galopp

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

The Bucket List F. fortsätter att övertyga i Frankrike. Helena Burmans femåring tog andra raka segern trots galopp.

Publicerad:

Efter en bra start galopperade favoriten The Bucket List F. (e. Raja Mirchi) tidigt tillsammans med Frack Ouvrie på Vincennes. Ekipaget hamnade långt bak och istället var det Robert Berghs Spickleback Face som anförde fältet i Prix de Mauriac (€56000). Utvändigt om ledaren satt Jean Michel Bazire och andrahandsfavoriten Evrik de Guez, som senare galopperade bort sig. 

När slutsvängen kom var det Robert Berghs duo Spickleback Face och Transcendence som hade täten med en återkommande The Bucket List F. strax bakom. Det var också den sistnämnde som hade mest att ge över upploppet och segern blev till slut säker närmast före Jean Paul Gauvin och hans Epic Julry.
Helena Burman-tränade The Bucket List F. tog därmed andra raka segern i Frankrike. Den här gången gjorde han det på kilometertiden 1.13,6/2850 meter. Förstapriset var 25 200 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.