Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Burning Man inledde omgången

Foto: Malin Albinsson / TR BILD
Foto: Malin Albinsson / TR BILD

Det blev favoritseger i V75-öppningen då Örjan Kihlström kunde styra Burning Man till seger efter ledning större delen av loppet.

Publicerad:

V75-omgången på Åby denna "championsdag" inleddes med ett styrkeprov över tre varv. Frågan på förhand var hur det skulle gå för storfavoriten Burning Man i starten från innerspår på tillägg. Det fixade hästen galant tillsammans med Örjan Kihlström. De satt tidigt i andraspår och Kihlström kunde styra fram till ledningen efter 500 meter.

Den sexårige Petri Puro-tränade Burning Man ledde sedan loppet ända in i mål. Vagabond Be avslutade vasst på open stretch utan att kunna ta sig förbi ledaren.

– Jag har världens bästa tränare i Petri Puro, världens bästa kusk i Örjan Kihlström och världens bästa skötare i Erica Gustafsson. Då är man inte så orolig, sa en glad Ulf Karlsson som äger hästen.

Favoritseger blev det också i V75-2 då Super Sarah med Erik Adielsson i sulkyn var först över linjen. Här blev emellertid större dramatik innan loppet var över.

– Det blev som planerat med 40 meters tappstart. Skämt å sido så har hon bara ett öga och har det inte så lätt. Jag tänkte ta femte inner, men det kändes så ruggigt bra så jag valde andra ytter. Hon gick väldigt starkt till slut och det här var ett lopp där hästen vann mer än kusken, sa körande Erik Adielsson.

Det fyraåriga Svante Båth-tränade stoet har nu vunnit tre av sina inledande fyra starter i karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.