Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Byter arbetsgivare: "Ett annat lugn mot tidigare"

Foto: Maria Holmén/Travronden
Viktor Flink Ideborn har slutat hos Roger Walmann och börjat hos Jim Oscarsson. Foto: Maria Holmén/Travronden

Efter nästan elva år hos Roger Walmann har Viktor Flink Ideborn valt att sluta. I veckan började han hos sin nya arbetsgivare Jim Oscarsson på Julmyra.
– Jag är väldigt nöjd med beslutet att börja här, säger han.

Publicerad:

Elitloppssegern med Magic Tonight är av förståeliga skäl höjdpunkten från Viktor Flink Ideborns tid hos Roger Walmann, men nu väljer han efter snart elva år att byta arbetsgivare. I veckan började han som hästskötare hos Jim Oscarsson.
– Det känns väldigt bra och även om jag bara varit här ett par dagar känner jag ett annat lugn mot tidigare. Det är svårt att sätta fingret på hur och jag ska försöka landa lite, men jag är väldigt nöjd med beslutet att börja här, säger Viktor Flink Ideborn.

Varför valde du att sluta hos Roger?
– Jag kände att det var dags att se något nytt och jag känner väl att jag har en bättre chans att komma fram och få chansen på ett annat sätt här hos Jim.

Vad tar du med dig från tiden hos din tidigare arbetsgivare?
– Jag är otroligt tacksam över det jag fått vara med om. Det har varit väldigt roligt. Jag har jobbat i stort sett hela min tid i branschen hos Roger och lärt mig mycket. Jag har fått en hel del erfarenhet och bra tänk kring hur man jobbar med hästar.

Höjdpunkten?
– Elitloppssegern, så klart. Det slår allt och kommer troligtvis alltid att göra det. Det var något extra med Magic Tonight som häst och jag var och hälsade på honom på Menhammar nyligen och då sprang han fram till mig gnäggandes. Det var speciellt. Jag är tacksam över att ha fått tagit hand om honom.

Vad minns du av den dagen?
– Det var nervöst i försöket, men till finalen kände jag mig ganska lugn. Då var jag nöjd med vad vi hade gjort. Jag kände eufori hela dagen och det var väldigt stort att bara få vara med. Att det sedan gick hela vägen var bara galet.

Hur firade ni?
– Jag åt på McDonalds på hemvägen, sedan åkte jag bara hem och tog hand om Magic och skodde honom.

Dina nya passhästar hos Jim, är det någon som sticker ut extra redan nu?
– A Perfect Victory startade under onsdagen och den hästen gillar jag, men jag har inte riktigt hunnit bekanta mig fullt ut med alla mina hästar ännu. Sedan har jag också Pointillist som kan en hel del.

Vad har du för målsättning på sikt?
– Drömmen är att få vara egen någon gång. Jag har en vision om hur jag skulle vilja ha det som tränare och det jobbar jag för, men jag har ingen tidsplan för det utan det får ta den tid det tar. Nu kommer jag jobba på hos Jim och suga åt mig av den kunskapen han besitter. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.