Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Byter Romme mot Gävle

Foto: Mia Törnberg/Travronden
Rikard Lindh är ny tränare på Gävletravet. Foto: Mia Törnberg/Travronden

37-årige Rikard Lindh byter hemmabana. För ett par månader sedan köpte han ny gård och flyttar nu licensen från Romme till Gävletravet.

Publicerad:

För ett par månader sedan köpte den 37-årige proffstränaren Rikard Lindh en ny gård i Klockarbo. I dagarna har han också flyttat sin licens från Rommetravet och titulerar sig numera som Gävletränare.
– Det har ju varit full renovering sedan jag köpte gården. Vi har rivit ut allt i stallet och gjutit om, så nu finns 25 nya boxar. Ute har vi ordnat med fem nya stora lösdrfter och vi har satt 1600 nya stolpar till hagarna. Vi har gjort en ny rakbana som är 650 meter lång och sex meter bred, så vi har kommit rätt så långt, men framöver ska vi koncentrera oss på att träna hästar, säger Rikard Lindh till Gävletravets hemsida.

I skrivande stund har Rikard Lindh 21 hästar på träningslistan och året har inbringat drygt 300.000 kronor till hästägarna.
– Vi har haft problem med infektioner och till slut hamnar man i ett ekorrhjul. Hästarna har inte presterat, men nu ska det bli roligt med en nystart. Det här blir en stor nysatsning. En del hästar kommer att lämna mig och sedan ska vi fylla på med nytt, bland annat ska jag på kriterieauktionen och kika efter nya unghästar. Vi vet vad vi är kapabla till, så framöver ska vi vara med och tävla på riktigt igen, säger Rikard Lindh som också berättar att han kommer att ha ett samarbete med Daniel Parling i Frankrike.
– Daniel står ju numera också som tränare i Gävle eftersom han tog ut sin proffslicens 1 september. Han håller till på ett ställe som ligger en timme ifrån Vincennes och där kommer vi att kunna ha hästar också.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.