Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Call Me Keeper diskad som tvåa

Foto: MIA TÖRNBERG
Jean-Michel Bazire vann tillsammans med Unice de Guez. Foto: MIA TÖRNBERG

Daniel Redéns Call Me Keeper startade som stor favorit i Prix de Montignac-Charente (88.000 euro).
Efter tuff resa slutade sexåringen tvåa - men franska domarna var inte nöjda med hästens trav...

Publicerad:

Franck Nivard var det, precis som vanligt, som satt upp bakom Daniel Redéns fyrfaldige miljonär. Call Me Keeper togs lugnt den första biten och blev hängandes i tredjespår. 
Med halva loppet kört kom man upp utvändigt om ledande Unice de Guez (e. Capriccio) och det visade sig att det var den duon som det kom att handla om över upploppet också. Unice de Guez och Jean-Michel Bazire gick undan med ett par säkra längder före Call Me Keeper, som inte travade perfekt. 
Efter loppet ljöd enquetetutan på Vincennes och franska domarna ville kolla på upploppet. De valde efter lång betänketid att diskvalificera Call Me Keeper och därmed gick stall Zet miste om 22.000 euro som andraplatsen var värd.
Segrande Unice de Guez kom i mål på 1.13,5/2.700 meter och 39.600 euro var triumfen värd. Det var åttaåriga stoets första seger sedan februari månad.
Fyra i mål, men trea i resultatlistan, slutade svenskfödde Arazi Boko. Tränar gör Fabrice Souloy. 12.320 uppgick tredjepriset till.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.