Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Calvin Borel vann i Frankrike

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Calvin Borel segrade på Vincennes ikväll. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Conrad Lugauer hade anmält sin stjärna till Vaggeryd i onsdags, men hade inte poäng att komma med i Max Flukts lopp utan var första reserv. Istället blev det en resa till Vincennes ikväll och det är nog inget Jägersrotränaren ångrar efteråt.

Publicerad:

Conrad Lugauer och Calvin Borel var ute i kvällens Quinté-lopp, Prix le Parisien, och efter en imponerande insats så kunde femåringen skära mållinjen först och hämta ut 26.100 euro i förstapris. Han inledde loppet som tredje häst i tredjespår, men in emot sista kurvan vred Conrad Lugauer på,  svepte till ledningen och försvann till mycket enkel vinst.

Segertiden skrevs till fina 1.11,4a/2.150 meter och han var tre tiondelar före tvåan Bolide de L’Oison (e. Paris Haufor) och trean American Jet (e. Quaker Jet).

Efter ett par imponerande segrar kring årsskiftet har Calvin Borel haft en del problem. I fyra av de fem senaste starterna har Super Photo Kosmos-sonen galopperat bort sig och hade därför bara 440 poäng inför dagens start, vilket han ökade på ordentligt.

Det reds även ett fint montélopp på Vincennes under kvällen. Grupp III-loppet Prix Paul Delanoe reds i långsamt tempo, bara 1.16.7 de första 1.200 meterna innan tempot började skruvas upp. Då satt den stora favoriten Nene’ Degli Ulivi (e. Uconn Roc) i rygg på ledande Udayama (e. Echo), men i sista sväng fick han full anfallsorder och lämnade genast övriga fältet med flera längder och vann helt överlägset tillsammans med Alexandre Abrivard på 1.13,9/2.700 meter efter en mycket snabb avslutning och belönades med 49.500 euro.

Udayama höll till andraplatsen i klungan bakom och tredjeplatsen gick till Texas de l’Iton (e. Cygnus d’Odyssee). Torre Crepin (e. Capriccio), som imponerat stort under Elitloppshelgen och Oslo Grand Prix-dagen, var chanslös från andra utvändigt och slutade i det slagna fältet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.