Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Calvin och Rocky på Enghien

Foto: null
Calvin Borel.

Enghien kör en fin tävlingsdag i morgon lördag med många intressanta hästar i startlistorna - till exempel Conrad Lugauers Calvin Borel och Jörgen Westholms Rocky Winner.

Publicerad:

Rocky Winner (e. Credit Winner), som startat flitigt och framgångsrikt utan att lyckas vinna i gulddivisionen i år, har nu alltså rest till Jörgen Westholms filial i Frankrike och ger sig på Enghien imorgon ut i ett lopp över 2.875 meter med 30.600 euro i förstapris. Voltigeur de Myrts kusk Gabriele Gelormini kör Rocky Winner.

Conrad Lugauer fick starta Calvin Borel (e. Super Photo Kosmos) på Vincennes senast när femåringen inte hade tilräckligt med startpoäng för att komma med på Vaggeryd (!). Det slutade med dundersuccé och seger och nu får Calvin Borel känna på Paris-sommaren igen. Han startar i ett lopp med 21.600 euro i förstapris. Det handlar om 2.150 meter autostart och Conrad Lugauer får sätta Calvin Borels huvud vid skylten med en femma på bakom startbilsvingen.

Intressant i det här loppet är att den tidigare Johan Untersteiner-tränade högkapable fyraåringen Sciacallo O.M. (e, Yankee Slide), som stod över Sprintermästaren förra veckan och istället skickades till Tyskland ”på sommarlov”, är anmäld till detta lopp,  i Gerhard Holtermanns träning.

Paul Hagoort hade aviserat att hans världsrekordhållare Robert Bi  skulle starta i dagens huvudlöpning, Prix de Bruxelles med 42.750 euro i förstapris, för hästar som tjänat högst 875.000 euro. Så blev det inte. Två hästar med svenskintressen startar däremot, Fabrice Souloy-duon Beckman (e. Turbo Sund) och Rue du Bac (e. Infinitif).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.