Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Caly Loulou i Grupp III

Foto: LETROT
Matthieu Abrivard tog hem Grupp III-lopp under torsdagen. Foto: LETROT

Matthieu Abrivard har stora framgångar för dagen. Under torsdagen kördes Grupp III-loppet Prix de Verdun för femåriga hästar på Vincennes och där vann hans Caly Loulou.

Publicerad:

Franske topptränaren vann Prix de Cornulier för 1,5 vecka sedan med egentränade Bellissima France och blev trea tillsammans med Daniel Redéns Lionel i Prix d'Amerique. Under torsdagen fortsatte framgångarna och det med Caly Loulou (e. Gazouillis) i en Grupp III-löpning. Hästen har varit ute i tuffast tänkbara sällskap under senaste månaderna, däribland Europaderbyt och Criterium Continental.
Efter en perfekt resa i Prix de Verdun tog hästen första segern sedan september månad. Matthieu Abrivard serverade Caly Loulou en resa i andra utvändigt och då attacken sattes in i sista sväng bet det bra.
Med ivrig drivning gick Caly Loulou undan med relativt säker marginal ner till tvåan i mål, Tessy d'Ete, tidigare tränad av Fabrice Souloy, men som Philippe Billard numera står som tränare för.
Trea i loppet slutade Jerry Riordans Tango Negro efter en fin invändig resa för körande David Thomain.
Segertiden för Caly Loulou blev 1.13,9/2.850 meter och för insatsen blev kretsen kring hästen 47.250 euro rikare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.