Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Campo Bahia tillbaka som en vinnare: "Helt magiskt"

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Campo Bahia. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

I Svenskt Travderby levererade Campo Bahia inte på topp. I Johan Jacobssons minne var han tillbaka på tävlingsbanan – och han var det med besked.

Publicerad:

Conrad Lugauer var segerviss på förhand i Johan Jacobssons minne. Detta med sin Campo Bahia (e. Muscle Hill) som gjorde sin första start sedan missen i Svenskt Travderby för knappt två månader sedan. Och Lugauer fick det svar han ville – och mer därtill.
– Det var helt magiskt. En otrolig känsla att styra på med honom och riktigt känna när han accelererar. Han höll hög fart på egen hand och tycker att det är kul att springa. Det är något som jag inte upplevt med någon annan häst någon gång tidigare, sade Conrad Lugauer.

Conrad Lugauer styrde fram och övertog ledningen efter ett drygt varv. Sedan försvann Campo Bahia ifrån sina konkurrenter och vann på 1.12,3/2160 meter.
– Han får mycket blickar på sig och man vill naturligtvis presentera hästen i ett oerhört bra skick. Det har känts bra och han har varit fin hemma i träningen. Han utvecklas hela tiden mer och mer. Segertiden är ingenting annat än magisk. Vad ska jag säga? Det är Campo Bahia.

Conrad Lugauer har tidigare flaggat för Campo Bahia siktas mot vintermeetinget i Frankrike efter detta och den planen kvarstår fortsatt.
– Det här var en bekräftelse som var bättre än vad jag kunde vänta mig. Nu håller vi tummarna för att ingenting går emot oss. Då kommer han att vara en stor utmanare till de allra värsta.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.