Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Carat Williams i topp

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Sebastien Guarato tränar Carat Williams. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Under måndagen kördes Grupp II-loppet Prix Ovide Moulinet på Vincennes. Segern gick till Sebastien Guaratos Carat Williams (e. Prodigious).

Publicerad:

Blott sju hästar gjorde upp om 120.000 euro, vilket var samlade prissumman i loppet. På förhand såg loppet ut att stå emellan Carat Williams och Philippe Allaires Charly du Noyer (e. Ready Cash). Det kom också att vara de som loppet kretsade kring. Duon inledde relativt lugnt, men efter 500 meter attackerade Youann Lebourgeois från andra utvändigt med Charly du Noyer och kort senare satt de i ledningen, men bara temporärt. 
David Thomain ville nämligen åt den positionen med Carat Williams och med 1.000 meter körda gav sig Youann Lebourgeois och släppte förbi storfavoriten. Loppet gick i jämnt 1.15-tempo, men i sista sväng började David Thomain ruska i grejerna bakom Carat Williams, samtidigt som Youann Lebourgeois letade sig ut i banan med Charly du Noyer för att utmana. Tyvärr för kretsen kring Charly du Noyer kom galoppen i det läget, vilket förstörde dagen. 
Istället gick Carat Williams undan i säker stil, före Sylvain Rogers Clif du Pommereux (e. Love You).
Segertiden blev 1.13,8/2.700 meter och 54.000 euro var triumfen värd. Det var tredje grupploppsegern för Carat Williams under karriären.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.