Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Carlsons segerstaplare ska sätta grabbarna på plats

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

I dag gör Order By Heaven debut på V75 med tränaren Lars D Carlson i sulkyn. Han tror att vi får se Eskilstunaekipaget fler lördagar framöver. –  Jag tycker hon borde klara sig bra även om hon möter hingstarna nu, säger Carlson.

Publicerad:

Trots sju segrar på 19 starter blir dagens framträdande det första på V75. Lars D Carlsons femåriga sto har en spännande uppgift framför sig i V75-5 – men som fältets enda sto lär Order by Heaven (e. Super Arnie) få bekänna färg. 
– Jag tycker nog att spelarna har gjort rätt som tror en del på henne. Hon är såpass bra så att hon ska räknas i alla fall, säger Carlson. 
Ekipaget startar från spår fyra bakom bilen. 
– Hon brukar ju jämt få bakspår så jag är faktiskt lite osäker på hur hon kan öppna. Vi kommer att prova från start och jag tror att hon kan öppna ganska bra. 
Vad behöver hon för lopp?
– Det spelar ingen roll. Senast på Färjestad var första gången hon gick i ledningen, innan det har hon bara gått bakifrån. 
Hon har vunnit sina två första lopp i år. Satt formen redan där eller stiger formen fortfarande?
– Jag var faktiskt överraskad över att hon var så bra direkt. Normalt sett så borde hon bli bättre för varje start. 
Blir det några utrustningsändringar?
– Ja, vi kommer att plocka av alla skor nu. Hon har gått med fyra järnskor tidigare. Jag tror inte att det gör någon jättestor skillnad på henne, men kanske kan hon bli lite rappare från start. I övrigt fortsätter vi med halvstängt huvudlag och vanlig vagn. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.