Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cash Crowe i Drottning Silvias Pokal: "Har allt"

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Petri Puros Cash Crowe vann Drottning Silvias Pokal efter att ha gått runt hela fältet under slutrundan.
Segern i Åbytravets storlopp var värd närmare en miljon kronor.

Publicerad:

I starten av Cash Crowes uttagning till Drottning Silvias Pokal såg det ut som att drömmen om vinst i storloppet var som bortblåst. Hästen galopperade och tappade mängder av mark. Efter en mäktig upphämtning slutade hästen trea – och gick vidare till final.
I finalen visade sig hästen sig bara bäst – då hon trots tufft slutvarv som första häst i tredjespår, lyckades avgöra loppet. I sulkyn satt Johnny Takter.
– Den här hästen har allt. Hon var visserligen lite het i dag inför loppet, men det gick som tur var bra ändå. Man trodde väl kanske inte att hon skulle kunna leverera en sådan här prestation så här pass tidigt, men hon motbevisade mig. Det är sådana här segrar man jobbar och lever för, berättade Takter efteråt.
Petri Puro är mannen bakom jobbet. Han är uppfödare, tränare och ägare till hästen.
– Det här var det andra miljonloppet jag vunnit på en vecka, så stallet är "back in buisness", skämtade Puro och fortsatte.
– Hon har bara gjort sju lopp, men hon har helt rätt inställning till sitt jobb. Hon har fortfarande en del utveckling i sig.
Segern var värd 976.880 kronor och tiden blev 1.12,7a/2.140 meter. Cash Crowe är efter Ready Cash och undan Giant Crowe. Giant Crowes mamma har i sin tur lämnat hästar som Commander Crowe, Mack Peter och Master Crowe.
Det var för övrigt tränare Petri Puros tredje seger i Drottning Silvias Pokal. Blues Office (2002) och Fama Currit (2005) är hans tidigare vinnare.
Tvåa i Drottning Silvias Pokal slutade Inga In Heaven (e. Orlando Vici), tränad av Fredrik Wallin, körd av Björn Goop. Trea blev amatörtränade Utrecht Rapid (e. Varenne), tränad av Ann-Carin Bronsman och körd av Stefan Söderkvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.