Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Cattis" om Nuncios matchning

Foto: Hanold/ALN
Catarina Lundström är sambo till Stefan Melander och skötare till Nuncio. Foto: Hanold/ALN

Allt är väl med Nuncio efter årsdebuten i lördags. Det meddelar Catarina Lundström som också ger oss en hint om hur planerna ser ut fram till sista helgen i maj.

Publicerad:

En förkylning satte stopp för Nuncio i förberedelserna inför Prix d'Amérique och Frankrikeäventyret kom av sig. Fem månader har gått sedan Stefan Melanders superstjärna  senast var ute på tävlingsbanan. I lördags var det dags för årsdebut på V75 och Nuncio vann lekande lätt.
– Fem månader har ramlat iväg väldigt fort, det känns inte alls som att det har gått så pass lång tid sedan han var ute och tävlade. Vi har känt här hemma att Nuncio varit väldigt laddad och en dag sa Stefan att vi anmäler honom till start nu, säger Catarina Lundström.

På vilket sätt märkte ni på honom att han ville ut och tävla?
– Han var varit laddad och lite ivrig och tycker nog att det är tråkigt att bara stå hemma. Hästen är lite av en linslus som gillar att synas. Det kändes som att han förstod att vi skulle iväg och tävla redan på morgonen i lördags. han brukar bita i grimman och hålla på och busa, men då var han väldigt fokuserad och hjälpsam. På banan var han väldigt laddad inför den första värmningen och höll på och stimmade litegrann, men sedan var han lugn och cool precis som han brukar vara.

Hur har han tagit loppet?
– Han är så himla cool. Efter loppet när han hämtat sig är det morötter, havre och hö som gäller. Det kom folk och tittade på hästen efteråt, men jag tror nog att ingen av dem fick se huvudet på honom för han bara stod och åt. Sedan när vi kom hem fick han sina vanliga kokade linfrön. Idag (söndag) har han fått vara ute i hagen som vanligt och Stefan har också hunnit med och skrittat lite med honom och allt ser bara bra ut.

Om du jämför Nuncio i februari 2017 med Nuncio i februari 2016, vad är skillnaden?
– Om du tittar på hästen har han blivit lite mer grov och fått lite mer muskler i år. Han har blivit ett år äldre och ser kraftigare ut. Jag tycker att han har varit fin i kroppen under hela året.

Att stallet siktar på att försöka försvara titeln i elitloppet med Nuncio tar nog de flesta för givet. Men hur kommer vägen dit att se ut? Stefan Melander brukar vara hemlighetsfull när det kommer till matchningen med sina hästar, men lämnade två alternativ på lopp som kan komma att bli nästa uppgift för Nuncio. Antingen V75 i Bollnäs den 11 mars eller V86 hemma på Solvalla den 22 mars.
– Jag vet inte vad som har hänt med Stefan... Han verkar ha lagt upp en ordentligt plan med hästen. Nej, men om allt verkar bra med Nuncio när vi kör honom i veckan så verkar det vara de här två alternativen det står emellan. Men sedan beror det mycket på väder också, vi är bara i februari och det är mycket som kan krångla på vägen.

Tankar på sikt, Olympiatravet?
– Det skulle vara spännande och det verkar som att det kan vara ett av målen med året. 

Den sista söndagen i januari vann Bold Eagle Prix d'Amérique på Vincennes och efter loppet lämnade kretsen kring den franska stjärnan klartecken kring att man siktar på att komma till Solvalla och elitloppet i år. Går allt enligt plan talar alltså allt för att drömmötet mellan Bold Eagle och Nuncio äntligen blir av.
– Det får vi ta då... Det är klart att det skulle vara häftigt och det ser ut att bli väldigt många fina hästar med i år. Men det är fortfarande många månader dit... Usch, jag blir nervös bara av att tänka på elitloppet...

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.