Sveriges ledande travtidning
ANNONS

C.D. kullens drottning

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Birger Jörgensen körde C.D. till seger i Kriteriet för ston. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Under söndagen kördes Danskt Kriterium för ston på Charlottenlund.
Erfarenhet och hårdhet avgjorde – Kaj Jensens C.D. var mest meriterad inför loppet och hon visade sig också bäst denna dag.

Publicerad:

Som tvååring vann hon Jydsk 2-årings Grand Prix och slutade tvåa i Dansk Uppfödningslöpning. Inför Danskt Kriterium för ston hade stoet tagit åtta segrar på 15 försök och hon startade i finalen som stor favorit. Hon gjorde inte heller Kaj Jensen, Birger Jörgensen och ägarna Stall Challenger 2016 besvikna.

Från andra utvändigt attackerade Birger Jörgensen på sista bortre långsidan och in mot upploppet kopplades greppet om ledande Cinderella. Sista biten försökte Cindy Tiger, körd av Jörgen Sjunnesson att närma sig, men C.D. höll trekvart längds avstånd hela vägen in till mål. Segern blev säker på nya rekordet 1.13,6/2000 meter och triumfen var värd 175.000 danska kronor.
Tränare Kaj Jensen var mycket nöjd efteråt.
– Hästen har hela tiden varit speciell, vilket hon även visade i dag. Det är jättekul det här, att ägarna får dessa framgångar. Det är alltifrån gamla erfarna ägare till sådana som aldrig tidigare ägt en travhäst, så det betyder lite extra.

Stall Challenger 2016 äger sex hästar efter samma hingst, Great Challenger, hos Kaj Jensen och många var det i vinnarcirkeln på Charlottenlund. Kusken Birger Jörgensen såg ut att riktigt njuta.
– Jag var lite orolig att hon fick göra lite för mycket jobb under slutrundan, men C.D. visade sig riktigt stark. Hon var gåvillig hela vägen in och hon är som en dröm att köra. Det kan vara lite hyss upp till bilen, men så fort man sätter henne bakom vingen så vet hon vad hon ska göra, berättade Jörgensen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.