Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Chianti efter strykning

Foto: HANOLD/ALN
Chianti och Björn Goop. Foto: HANOLD/ALN

Björn Goops fina treåring Chianti (V75-4) gör V75-debut och efter strykning på den tidigare favoriten, Garcon Above, så ser det nu ut som att han blir favorit, trots spår tolv...

Publicerad:

Scarlet Knight-hingsten Chianti startar alltså från spår tolv i det här klass II-försöket som körs över 2.640 meter med voltstart. Hästen testade den aktuella distansen för första gången senast, och då gjorde han det jättebra som trea i ett försök till Kriteriet bakom kulltoppen Coin Perdu och The Bucket List F. Chianti har "endast" gjort sju starter och är därmed relativt orutinerad, men han har visat talang som normalt sett ska kunna räcka en bra bit upp i klasserna. Och motståndet den här gången är knappast tuffare än det han mötte senast. Volstart har Chianti startat med två gånger tidigare. Det var i karriärens två första starter och då klev han iväg stabil och bra från spår sex respektive sju.
– Chianti har gjort bra lopp nästan varje gång. Han känns fin i träningen och det verkar fortsatt bra med hästen inför det här loppet. Vi fick dåligt spår och han är bara tre år, men verkar som sagt fin och 2640 meter fungerar bra. Det blir inga ändringar, säger Björn Goop.

Björn Goop har även med Glenn Boko (V75-5) i Klass I-försöket. Hästen avslutade bra i skymundan senast och nu vankas intressanta ändringar. Nu är det medeldistans och spår nio bakom bilen som gäller.
– Glenn Boko var det bra gjort stav att vara fyra från spår tolv senast. Det verkar fortsatt bra och jag hoppas att han presterar lika bra på lördag som han tränar. kanske tar vi av även framskorna den här gången, men det är inte bestämt, säger Björn Goop.

I SM har Goop med Reckless (V75-6), som inte startat på över två månader inför det här. Han startar från spår sex bakom bilen.
– Reckless har inte haft några passande lopp, därav att han inte har startat på ett tag. Det har inte varit några problem och och han tränar fint. Jag tycker att han brukar gå bra direkt efter lite tävlingsfrånvaro. Det blir inga ändringar, säger Björn Goop.

I den sista avdelningen, silverdivisionen, startar Furious Francis (V75-7). Han fick gå i dödens sista varvet i sin senaste start och tröttnade till slut. Nu har han fint smygläge - spår nio bakom bilen över kort distans, och hästen har tidigare visat att han har en vass speed.
– Furious Francis blev det för tufft för i senaste loppet. Han känns fin i sina intervaller och jag hoppas att han gör ett bra lopp. Det blir inga ändringar, säger Björn Goop.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.