Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Classic Grand Cru gör comeback

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Classic Grand Cru ska starta på Charlottenlund på onsdag. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

På onsdag gör danske topphästen Classic Grand Cru comeback på tävlingsbanan. Detta mindre än tre månader efter ha opererat magen och man varit tvungen att öppna hästen in till buken.

Publicerad:

Elvaårige Classic Grand Cru (e. Supergill), som bland annat slutade trea i Elitloppet 2012, har tjänat över 6,4 miljoner danska kronor och vunnit 39 lopp på 132 starter. Han tillhör därmed en av Danmarks bästa hästar.

I början av april magopererades Classic Grand Cru akut och återhämtningen verkar ha gått fantastiskt bra. Hästen startar nämligen på onsdag i ett lopp på Charlottenlund, mindre än tre månader efter operationen.

– När det hände var jag inställd på att Classic Grand Crus tävlingskarriär var över, han är ju trots allt elva år. Med den operation han genomgått säger all logik att det inte skulle vara möjligt att komma tillbaka, men han är inte någon vanlig häst, säger hästens tränare Steen Juul till den danska sajten danskhv.dk.

– Jag är förvånad att han återhämtat sig så bra och snabbt eftersom operationer, speciellt när de varit öppnade in till magen, kan orsaka stora problem. Classic Grand Cru är dock en järnhäst.

Inför onsdagens lopp vill Steen Juul inte sticka ut hakan alltför mycket.

– Jag tror att det kanske är lite tidigt för honom att komma ut till start, men då han verkar så fräsch och bekväm så provar vi starta igång honom och ser hur det ser ut. Jag tror inte att han bara går ut och vinner loppet, men det är klart att jag inte skulle bli chockad om han vinner eftersom denna häst inte kan chocka mig längre, säger Juul till danskhv.dk.

Enligt travservice.dk har Classic Grand Cru tränat 1.17,5/2.000 meter.

Startlistan, Charlottenlund lopp 4:
2.000 meter
1. Pantarei Ans - Rene Kjaer
2. Runaway - Axel Jacobsen
3. T.P.Emily - Per Nordström
4. Star Life Waltz - Birger Jörgensen
5. Pronger - Palle Günther
2.020 meter
6. Rano - Jörgen Lorentzen
7. Eliott Hall - André Eklundh
8. Classic Grand Cru - Steen Juul

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.