Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Classichap och Uhrberg bjöd på skräll

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Skrällkusken Thomas Uhrberg med Classichap efter segern i Prix Cagnes-sur-Mer under Åbergskvällen på Jägersro. Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Prix Cagnes-sur-Mer för fyraåringar blev en rörig historia med många galopper. När krutröken lagt sig stod jätteskrällen Classichap som vinnare tillsammans med Thomas Uhrberg.
– Han gjorde ett väldigt bra lopp, sa segerkusken om Jerry Riordan-träningen som ledde runt om på 1.10,3a/1640 meter.

Publicerad:

Det började med galopp för Zephyr Kronos direkt bakom bilen och kort senare gjorde sprintermästaren Tae Kwon Deo likadant. I stället forcerades Patent Leather till spets förbi Classichap, men det slutade inte bättre än att även han rullade över i galopp. 

Classichap (e. Chapter Seven) och Thomas Uhrberg fick därmed tillbaka ledningen och sedan tittade aldrig duon bakåt. Ekipaget öppnade varvet på 1.10,0a/1640 meter och det skulle inte spela någon roll att Alessandro Gocciadoro försökte utmana med Zidane Grif i dödens. Classichap stod pall hela vägen och gick undan till en ohotad seger på 1.10,3a/1640 meter. Detta till 53 gånger pengarna!
– Hästen är väldigt bra men ojämn. Han var riktigt bra senast jag körde honom som trea här på Jägersro och han är gynnad när han får komma till sargen, sa Thomas Uhrberg i vinnarcirkeln efter segern som var värd 200.000 kronor. 
–  Det blev en hård öppning och sedan fick han tryck sista 500 meter, så hästen gjorde ett väldigt bra lopp.

Stallkamraten Zabul Fi kunde inte försvara innerspåret och följde med i rygg på ledaren. Carl Johan Jepson hade möjlighet att gå ut i andraspår i slutsvängen men blev kvar och spelfavoriten fick nöja sig med en tredjeplats till slut.  Andraplatsen gick till Marcus Lindgrens Stoletheshow, som stod för en bra avslutning i tredjespår sista 350 meterna för Erlend Rennesvik. 

Tae Kwon Deo gick en stark upphämtning efter sin galopp och tog hand om fjärdeplatsen före Mellby Glader.

Vinnaren Classichap var med i fjolårets Hambletonian-final för Trond Smedshammer och anlände till Jerry Riordans träning i våras. Detta var hans första seger på nordisk mark.

I övrigt på V75

Jeroen W.M.Engwerdas Ike Schermer (e. Varenne) kom till Jägersro med sex segrar på nionde starter och infriade förväntningarna som stor favorit. Fyraåringen gled till täten med Rick Ebbinge och efter att ha dragit i ett jämnt och hårt tempo hela vägen seglade Ike Schermer undan till en mycket enkel viktoria på 1.12,7a/2140 meter.
– Han har jättebra kapacitet, men i dag pullade han lite för mycket. Han måste lära sig vad det handlar om, men det är en bra häst, sa Ebbinge om den svenskfödde valacken.

Sören Kolbergs Staro McMillan (e. Raja Mirchi) visade toppform inför derbykvalen om några veckor och var bara bäst i Prix Mikkeli med 80.000 kronor i förstapris. Ken Ecce vikarierade i sulkyn för Steen Juul och gjorde det förtjänstfullt. Dansken styrde på i spåren och tryckte sig till ledningen förbi Hurricane River. Sedan var det inget snack och Staro McMillan var ohotad i mål på 1.12,7a/2140 meter. 
– En riktigt bra häst och det visade han inte minst i dag. Jag tror att han är topp fem i den svenska kullen och han går framåt för varje start, sa Ken Ecce i vinnarcirkeln.

Svante Båths Esprit Sisu (e. Ready Cash) stod för en av dagens absolut vassaste prestationer vid sin seger i Prix La Capelle. Erik Adielsson sände på från femte utvändigt med 1050 meter kvar och sedan fick Esprit Sisu tugga på i tredjespår resten av loppet. Det bekom femåringen föga som nötte ner täthästarna sista 100 meterna och därefter sträckte på sig till målfotoseger före snabbt spurtande Comanche Moon.  Segertiden 1.12,4a/2140 och belöningen 100.000 kronor.
– Han ska inte kunna vinna loppet men han gör det ändå. Han är en underbar och han har en otrolig inställning, berömde Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.