Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Cobra Bleu bäst bland treåringarna

Foto: GERARD FORNI
Cobra Bleu och Pierre Vercruysse vann Prix Albert Viel. Foto: GERARD FORNI

Cobra Bleu, tränad och körd av Pierre Vercruysse, var bäst i treåringarnas grupp I-lopp Prix Albert Viel.

Publicerad:

Cobra Bleu (e. Fortuna Fant - Nuit Irisee) kom till sommarens största treåringslopp på Vincennes med respektingivande fem segrar på nio starter, varav fyra vinster på Vincennes, men hade varit med i grupploppssammanhang tidigare. 

Efter en rad växlingar i tätpositonen satt till slut Vercruysse och Cobra Bleu som förstahäst i andraspår i uppförsbacken och när det blev upploppsdags visade det sig att Cobra Bleu var klart startast. Hingsten har en rätt tung stil i sitt trav, men det fanns ingen med kvickare ben som förmådde utmana. 

Cobra Bleu vann på 1.13,6/2.700 meter och fick 90.000 euro. Cocktail Meslois (e. Roc Meslois) kom loss långt ut i banan efter invändig resa och spurtade till andraplatsen för Pierre Beloche på 1.13,8, medan Cristal Money (e. Coktail Jet) knep tredjeplatsen på samma tid.

Favoriterna Captain Crazy och Coquin Bebe galopperade båda bort sig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.